Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.

Lestips

Ook tijdens de lessen kun je lekker aan de slag met het thema ‘Gi-ga-groen’. Ga met de kinderen op ontdekkingstocht tussen de verschillende boeken over dieren en natuur. Met deze tips geef je op een speelse manier invulling aan de Kinderboekenweek 2022:

  • Nodig een schrijver uit in de klas die je alles kan vertellen over het vak als kinderboekenschrijver. Wilde hij dit altijd al worden of waren er eerst andere ambities? En hoe wordt je nu eigenlijk kinderboekenschrijver? Leuk om daarbij het boek Hoe maak je een boek? te gebruiken. Dan kunnen de kinderen ook meteen zelf aan de slag.
  • Op de hele school een schrijver in de klas om met elkaar te praten over boeken? Kijk hier voor Schrijver in Beeld. Een actueel boekenpakket én de leukste schrijvers gratis in de klas via het digibord.
  • Doe de boekendans. De kinderen dansen door de klas met de boeken die ze aan het lezen zijn. Als de muziek stopt leggen ze aan een klasgenootje wat in de buurt staat uit waar hun boek over gaat. En dan gaat de muziek weer verder, dansen maar!
  • Kinderen zijn gek op speurtochten. Net als Spekkie en Sproet! Organiseer een leuke boekenspeurtocht en help de kinderen aan een nieuw leesboek.


Marketing
Informatie
05 - 16 oktober 2022
08:00 - 17:00 uur