Kosten opvang

Hoe bereken je je netto maandlasten?

Of je nou op zoek bent naar een peuteropvang (voormalige peuterspeelzaal), een plekje op het kinderdagverblijf of gebruik wilt maken van de BSO, één ding staat vast: je wilt het allerbeste voor jouw kind en natuurlijk wil je ook kunnen berekenen wat dit gaat kosten. Bij Spelerwijs betaal je de geadviseerde landelijke uurprijs en voor een goede kwaliteit!

U betaalt alleen de netto kosten voor de peuteropvang/ peuterspeelzaal, voor het kinderdagverblijf of de BSO. Hoe hoog dit bedrag is, kunt u daadwerkelijk berekenen met de rekentool. Daarin staat bij eigen bijdrage het nettobedrag dat u per maand gaat betalen. Hoeveel u gaat betalen, hangt af van uw persoonlijke situatie.  

Wij hanteren de maximaal te vergoeden uurprijs kinderopvangtoeslag van de belastingdienst voor de peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal), kinderopvang 51 weken en bso 51 weken. Hier vindt u een rekentool waarmee u de kosten kunt berekenen.

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag van de belastingdienst en bent u woonachtig in de gemeente Hoogeveen of gemeente Staphorst? Dan komt u voor de peuteropvang in aanmerking voor een gemeentelijke bijdrage. De rekentool berekent uw netto ouderbijdrage.

Spelerwijs hanteert per 1 januari 2024 de volgende tarieven:

Peuteropvang40 weken€ 10,25
Kinderopvang51 weken€ 10,25
Kinderopvang47 weken€ 10,70
Kinderopvang40 weken€ 11,15
Buitenschoolse opvang51 weken€ 9,12
Buitenschoolse opvang40 weken€ 9,65
Voorschoolse opvang 40 weken€ 9,65
Vervoerskosten bsoper rit€ 2,65