Spelenderwijs leren
Spelerwijs is de voorschool van het basisonderwijs

Voorschool van het basisonderwijs

Een kind leert spelenderwijs. Spelerwijs is de voorschool van het basisonderwijs. De pedagogisch medewerkers van Spelerwijs helpen uw kind om de omgeving actief te ervaren en te kunnen begrijpen. Ze bieden de kinderen allerlei soorten speelgoed aan, die gemaakt zijn om de verschillende ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Wilt u daar meer over weten? Leest u dan ons pedagogisch beleidsplannen. Daarin schrijven we over hoe kinderen zich ontwikkelen en hoe wij hen daarbij begeleiden.

VE

VE staat voor voorschoolse educatie. Uitgangspunten van VE zijn: ‘voorkomen is beter dan genezen’ en ‘hoe eerder hoe beter’. Door kinderen zo vroeg mogelijk gericht in hun ontwikkeling te stimuleren, dragen wij bij aan de ontwikkeling van het kind om zo te zorgen dat zij zonder achterstand kunnen starten op de basisschool.

Vast dagritme

Wij werken volgens een vast dagritme. De dag begint bij binnenkomst. Als ouder heeft u tijd om de pedagogisch medewerker te spreken en kunt u rustig afscheid nemen van uw kind. Voor de baby’s en 1-jarigen houden we zoveel mogelijk het ritme van thuis aan. Voor de peuters is er na het afscheid tijd om vrij te spelen. Elke ochtend en/of middag zijn er vaste momenten voor bijvoorbeeld eten en drinken, buiten spelen, wc-bezoek en handen wassen. Zo weet uw kind altijd precies waar het aan toe is.

Inschrijven

U kunt uw kind kosteloos inschrijven voor een van onze groepen. 

Kind inschrijven  Kosten berekenen