De Bloementuin

Locatie de Bloementuin bevindt zich in de wijk De Weide en is gevestigd in de CBS de Weidebloem. Dat is heel prettig, want op deze manier is er nauw contact met de basisschool. Dit biedt vele mogelijkheden. Zo zijn er samenwerkingen met betrekking tot gezamenlijke thema’s en lopen pedagogisch medewerkers en leerkrachten makkelijk bij elkaar naar binnen voor een contactmoment. Voor kinderen in de peuteropvang die bijvoorbeeld net wat meer uitdaging nodig hebben, kan er materiaal geleend worden uit groep 1. Mocht u uw zoon of dochter later inschrijven bij basisschool de Weidebloem, dan is uw kind al bekend met het gebouw en is de overstap minder groot.

De Bloementuin heeft één lokaal en een eigen buitenspeelplein die beiden goed zijn ingericht zodat het de kinderen uitdaagt tot spelen.

Wanneer uw kind geplaatst wordt, heeft u een kennismakingsgesprek met de pedagogisch medewerker, dit kan thuis of op de locatie zijn. Op deze manier leert zij u en uw kind al vast een beetje kennen en andersom is het fijn dat u al een gezicht heeft bij de pedagogisch medewerker waar uw kind naar toe gaat. We hopen dat dit bijdraagt aan een goede start bij de peuteropvang.

Standaard mag uw kind twee keer per week komen spelen, het is ook een mogelijkheid om vier keer per week te komen. Hoe een dagdeel eruit ziet en wat Spelerwijs u te bieden heeft, kunt u hieronder lezen.

Wat biedt de Bloementuin

Iedere ochtend is er een vast dagritme, deze houvast is voor peuters belangrijk omdat hierdoor het wennen in de groep in een andere omgeving makkelijker verloopt. Sommige kinderen hebben een extra steuntje in de rug nodig om tot ontwikkeling te komen en zij komen in aanmerking voor een VE plek, hiervoor is een VE indicatie nodig. Tijdens alle dagdelen wordt er gewerkt met het programma Uk & Puk, de pedagogisch medewerkers zijn opgeleid in Peutersprongen. Er wordt samengewerkt met vele (keten)partners. Natuurlijk bent u als ouder de belangrijkste contactpersoon om mee samen te werken. Er wordt ook samengewerkt met de basisscholen de Montessorischool, de Regenboog, het Rastholt en met de bibliotheek, het consultatiebureau en SWWH.

GGD Rapport

De Bloementuin

Foto galerij

Kind inschrijven