De Prugelties

De Prugelties is gehuisvest aan de achterzijde van dorpshuis de Wenning in Pesse, in een ruim lokaal met een mooie buitenspeelplaats. De Prugelties is een voorschool en werkt samen met het basisonderwijs aan een doorgaande leerlijn. Op de groep wordt uw kind spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

Mocht uw kind al naar een gastouder of kinderopvang gaan, dan is één dagdeel voorschool bij ons ook mogelijk. Standaard mag uw kind twee keer per week komen spelen, het is ook mogelijk om één dagdeel af te nemen.

Wat biedt de Prugelties

Iedere dagdeel heeft een vast dagritme, deze houvast is voor peuters belangrijk, omdat hierdoor het wennen in de groep in een andere omgeving makkelijker verloopt. Sommige kinderen hebben een extra steuntje in de rug nodig om tot ontwikkeling te komen en zij komen in aanmerking voor een VE plek, hiervoor is een VE indicatie nodig. Tijdens alle dagdelen wordt er gewerkt met het programma Uk & Puk, de pedagogische medewerkers zijn opgeleid in Peutersprongen en wordt er samengewerkt met vele (keten)partners. Natuurlijk bent u als ouder de belangrijkste contactpersoon. De pedagogische medewerkers hebben ook contact met basisscholen CBS De Akker en OBS De Posthoorn, de bibliotheek, het consultatiebureau en de SWWH.

GGD Rapport

De Prugelties

Foto galerij

Kind inschrijven