De Skutterties

De Skutterties is gehuisvest in dorpshuis de Cirkel in Noordscheschut en heeft één lokaal met een ruime speelplaats waar veel te beleven valt. Op de peuteropvang wordt vooral gespeeld, want spelend leert een kind het beste. Naast vrij spelen wordt er gewerkt met het programma Uk&Puk, zodat alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen.

Wanneer uw kind geplaatst wordt, heeft u een kennismakingsgesprek met de pedagogisch medewerker, dit kan thuis of op de locatie plaatsvinden. We kiezen er bewust voor om vooraf kennis te maken en hopen dat het bijdraagt aan een goede start.

Hoe een dagdeel eruit ziet en wat Spelerwijs u te bieden heeft, kunt u hieronder lezen.

Wat biedt de Skutterties

Iedere dagdeel heeft een vast dagritme, deze houvast is voor peuters belangrijk, omdat hierdoor het wennen in de groep in een andere omgeving makkelijker verloopt. Sommige kinderen hebben een extra steuntje in de rug nodig om tot ontwikkeling te komen en zij komen in aanmerking voor een VE plek, hiervoor is een VE indicatie nodig. Tijdens alle dagdelen wordt er gewerkt met het programma Uk & Puk, de pedagogische medewerkers zijn opgeleid in Peutersprongen en wordt er samengewerkt met vele (keten)partners. Natuurlijk bent u als ouder de belangrijkste contactpersoon. De pedagogisch medewerkers hebben ook contact met basisscholen de Regenboog, het Blokland, de bibliotheek, het consultatiebureau en SWWH.

Kom gerust eens kijken of maak een afspraak voor een rondleiding en vrijblijvend gesprek.

GGD Rapport

De Skutterties

Foto galerij

Kind inschrijven