De Speelkorf

De Speelkorf is gehuisvest in dorpshuis De Vuurkorf in Nieuweroord. De Speelkorf is op maandag- en woensdagochtend geopend en heeft een ruim ingericht lokaal met een gezellige buitenspeelplaats.

Wanneer uw kind geplaatst wordt, heeft u een kennismakingsgesprek met de pedagogisch medewerker, dit kan thuis of op de locatie plaatsvinden. We kiezen er bewust voor om vooraf kennis te maken en hopen dat het bijdraagt aan een goede start.  

Uw kind mag twee keer per week komen spelen. Hoe een dagdeel eruit ziet en wat Spelerwijs u te bieden heeft, kunt u hieronder lezen.

Wat biedt de Speelkorf

Iedere dagdeel heeft een vast dagritme, deze houvast is voor peuters belangrijk, omdat hierdoor het wennen in de groep in een andere omgeving makkelijker verloopt. Sommige kinderen hebben een extra steuntje in de rug nodig om tot ontwikkeling te komen en zij komen in aanmerking voor een VE plek, hiervoor is een VE indicatie nodig. Mocht dit voor uw kind aan de orde zijn, dan zijn de twee andere dagdelen op de locatie in Tiendeveen. Tijdens alle dagdelen wordt er gewerkt met het programma Uk & Puk, de pedagogische medewerkers zijn opgeleid in Peutersprongen en er wordt samengewerkt met vele (keten)partners. Natuurlijk bent u als ouder de belangrijkste contactpersoon. De pedagogisch medewerkers hebben ook contact met basisschool De Hoeksteen, de bibliotheek, het consultatiebureau en SWWH.

Kom gerust eens kijken of maak een afspraak voor een rondleiding en vrijblijvend gesprek.

GGD Rapport

De Speelkorf

Foto galerij

Kind inschrijven